Jönköpings läns museum Foto: pressbild

Vad pågår på museet efter stängningsdags?

Står allt stilla eller vaknar föremålen till liv? Det vet vi inte. Men snart får höstlovslediga barn i åldern 7–13 år möjlighet att ta reda på det. Tillsammans med en guide gör de en spännande tidsresa i de stängda salarna. Och det finns vissa tecken på att Per Brahe och hans familj är aktiva nattetid …

Genom höstlovsaktiviteten ger Jönköpings läns museum länets unga ännu ett tillfälle att möta länets och rikets historia. Under en tidsresa tillbaka till 1600-talet blir de bekanta med historiska personer som berättar om sitt liv och sin tid. De får även smaka på dåtida fika. 

Den som inte har möjlighet att komma kan på egen hand bekanta sig med Brahe och 1600-talets adliga livsstil i utställningen Prakt & Makt som pågår på museet. Under hösten erbjuder museet pedagogiskt verksamhet i utställning till länets skolklasser.

 

fakta

De modiga barnen är välkomna antingen tisdag den 27 oktober eller torsdag den 29 oktober klockan 19–20.30. Pris 80 kronor/barn och antal platser är begränsat därför råder vuxenförbud. Föranmälan rekommenderas.

-----

No more pages to load