Flyktingar tvingas lämna Mullsjö

Det var sent under fredagen som beskedet kom. Under måndagen ska 16 flyktingar köras med buss från Mullsjö till Skillingaryd. Skarp kritik riktas nu mot migrationsverket. 

Mullsjö Camping är ett akutboende för flyktingar. Meningen är att flyktingarna ska bo där i några dagar, som mest en vecka. De 16 flyktingar som under dagen som ska bussas till Skillingaryd har bott där i 10 veckor, skriver Jönköpings-Posten. 
– De har fått gå på svensklektioner, tränat innebandy och besökt kyrkor, allt för att de ska må bra. Nu gråter de bara, säger Annalie Elf som är volontär och har jobbat med flyktingarna på Mullsjö Camping.

Skarp kritik mot migrationsverket
Ägaren till Mullsjö Camping är även aktiv i det politiska partiet Mullsjö Framtid och riktar nu skarp kritik mot migrationsverket. 
– Migrationsverket har inte pratat med oss. Det är ett väldigt konstigt agerande. Jag har försökt få tag på Migrationsverket men det är ingen som svarar. Om det fungerar såhär runt om i Sverige så kan jag förstå att det kraschar med flyktingmottagandet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load