VD Vilbert Soleymanian, 2:a från vänster tillsammans med läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast

Basic Care Unit nu har vi egen läkare

Hemtjänstbolaget Basic Care Unit i Jönköping gör en storsatsning och har nu läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut och sjuksköterska i sin organisation.

Unik satsning

– Denna satsning är unik och mig veterligen finns det ingen annan hemtjänst som har egen läkare och annan lika viktig vårdpersonal i sin organisation.” Denna satsning välkomnas av många äldre säger Vilbert Soleymanian, Vd Basic Care Unit.

– Vår tanke med denna satsning är att säkerställa vård- och omsorgsbehovet hos våra hemtjänstklienter. Vi har märkt att vårdtagarna råkar ut för ”bollande” mellan Landsting och kommun sedan hemsjukvården övertogs av kommunen.

Byråkratin leder till att när den äldre söker sig till vårdcentralen blir denne hänvisad till hemsjukvårdsteam och hemsjukvårdsteam hänvisar vidare/tillbaka till vårdcentralen. Vi anser att det är ovärdigt att vårdtagaren blir utan hjälp eller att hjälpen dröjer enbart för att huvudmännen bråkar om vem som har ansvaret” tillägger Soleymanian.

Vad innebär det för den enskilde? I praktiken innebär det för den äldre en utökad trygghet, tryggheten av att ha möjlighet till att träffa läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast utan att behöva vänta mer än några timmar. Ambitionen är att kunna träffa den professionen som man behöver hjälp av redan samma dag. Avgiften: Avgiften är densamma som ett vårdcentralsbesök.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load