Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström

Här är Jönköpings bäst ompysslade hus

Det är andra gången han vinner pris får en samma byggnad. Första gången var när renoveringen av det gula trähuset skulle börja och andra gången nu när det är helt färdigt.

 

Under torsdagen delades året Stadsbyggnadspris ut. Ett pris som nu har många år på nacken. 

Årets största pristagare blev en herre som tilldelades samma pris för ett antal år sedan- Bo E Karlsson med sin fastighet Bägaren 2.
Fastigheten blev segrare i kategorin “God byggnadsvård” och det med byggherren Bo E Karlsson och arkitekten Ingvar Selse.
Karlsson kammade också hem vinsten som årets Stadsbyggnadspristagare.

Bägaren 2 är en gård som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och som sedan byggdes upp igen efter den stora branden som härjade i Jönköping år 1790.

Det slingrande huset på Strandängen tog också hem ett pris och det i kategorin “God arkitektur”. Det med motiveringen att byggnaden anpassats till platsens förutsättningar på ett stramt men lekfullt sätt.

fakta

Stadsbyggnadspriset har delats ut sedan 1994.
Priset är till för att främja god byggnadsvård, god arkitektur och goda livsmiljöer i Jönköpings kommun.

Du som invånare kan lämna in förslag varje år för att vara med och påverka Stadsbyggnadspriset.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load