Visingsöfärjan Braheborg Foto: Tomas Linder

Fel på Visingsöfärja- ”Färjan och landgången kommer i otakt”

Den ståtliga Visingsöfärjan Braheborg invigdes för två år sedan men det är fortfarande stora problem med den. Nu tillkännages ett konstruktionsfel som kan leda till att olyckor inträffar.  

Det som är det stora problemet denna gång är ett konstruktionsfel som gör att rederiet tvingas ändra rutinerna så att passagerare och fordon inte kör av och på samtidigt av säkerhetsskäl. 

Kommer i otakt
– Färjan och landgången kommer i otakt med varandra vilket gör att en klaff kan slå upp under lastning och lossning, säger Jonny Ödeen, distriktschef på Trafikverket Färjerederiet, till SVT Nyheter Jönköping. 

Slog larm för ett år sedan
Redan för ett år sedan slogs det larm om att den aktuella klaffen på båten titt som tätt slår upp, framförallt när tunga fordon kör av eller på färjan. Det sker både i Gränna och på Visingsö hamnar då de är byggda på samma sätt. 

Orolig personal
Ingen olycka hat hittills skett men personalen är orolig över att det bara kan vara en tidsfrågan innan en olycka sker. Därför har man nu sett över rutinerna så att inte passagerare och fordon släpps på eller av båten samtidigt och dessutom övervakas dessa av- och påsläpp av flera personal ur besättningen. 

Akut läge
Läget anses vara akut och redan under nästa vecka ska arbetet med att åtgärda problemen starta. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load