Sabine Lind och Maria Sparf från Upptech tar emot pris av Olle Gustafsson från stadsbyggnadskontoret. Foto: Pressbild

Upptech vinner pris för bästa cykelställe

Bästa cykelstället är en kampanj där Jönköpings kommun premierar de arbetsplatser som underlättar för cykelpendlare och cykling i allmänhet.

Priset för Bästa cykelställe 2016 tilldelas Upptech som uppfyller 19 av 20 cykelvänliga kriterier. De uppvisar en bredd där cykeln har en naturlig plats både vid arbetspendling och i tjänsten. Både ledning och personal cyklar och de arbetar aktivt för att även framöver förbättra arbetsplatsens cykelmöjligheter.

– Det känns kul och fint att få denna utmärkelse. Man blir motiverad att fortsätta cykla och att fortsätta främja cykling både på arbetsplatsen och för allmänheten som besöker oss, säger Sabine Lind, Upptech. 

Hur har man arbetat med cykelfrämjande på Upptech?

– Vi har möjlighet att serva cykeln på jobbet, det finns både cykelpump och lagningsgrejer vi brukar hjälpa varandra. Vi har dusch- och omklädningsutrymme och en cykelparkering nära entrén. Vi använder oss också flitigt av cykel i tjänsten istället för bil. Det finns tillgång till både vanliga cyklar, elcykel och cykelkärra här, säger Sabine.

Vad kan man göra om man vill förbättra möjligheterna till cykling på sin arbetsplats?

– Ett första steg är cykelparkeringen, den är viktig, gärna cykelställ med ramlås och väderskydd. Sedan rekommenderar jag en pump och verktyg för enklare service det underlättar för cykling i både tjänsten och vid pendling, säger Olle Gustafsson, projektledare för hållbart resande i Jönköpings kommun.

-----

No more pages to load