Kvarteret Drotten 10 sett från Odengatan. Foto: Mattias Landström/Jönköpings kommun, montage Kvarteret Drotten 10 Foto: Mattias Landström Kvarteret Drotten 10 Foto: Mattias Landström Kvarteret Drotten 10 Foto: Mattias Landström

Förening vill stoppa Kålgårdsbygge: “Avviker på ett brutalt sätt”

Bostadsrättsföreningen Delfinen överklagar nu kommunens beslut om att bygga ett nytt kvarter på Gamla Kålgården. Även om föreningen är positiv till ett bostadsområde på platsen anser den att kommunens detaljplan skiljer sig från grannkvarteren “på ett brutalt sätt”.

I början av september beslutade kommunfullmäktige att anta en ny detaljplan för kvarteret Drotten 10 på Kålgården.

Nu överklagar bostadsrättsföreningen Delfinen beslutet till mark- och miljödomstolen i Växjö. Föreningen anser att detaljplanen för kvarteret “avviker på ett brutalt sätt” mot grannkvarterens utformning.

I sin planbeskrivning har kommunen angett att bebyggelsen anpassats till omgivningen. Trots det är planen att uppföra en byggnad som är flera våningar högre än närmaste grannfastighet.

Bostadsrättsföreningen påpekar i överklagan att den ändå ställer sig positiv till att Drotten 10 blir ett bostadsområde.

Men motförslaget är att kvarteret i stället består av lägre byggnader i de västra delarna som gränsar mot Gamla Kålgården.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load