Pantautomaten, Pantamera Express, på Huskvarna sortergård. Foto: pressbild

Pantpengar som gör skillnad

Sammanlagt 7 099 kronor från olika pantautomater i kommunen har skänkts till Barncancerfonden under september månad.

Pantautomaten, Pantamera Express, invigdes i början av september och den finns på Huskvarna sortergård. 

– Vi är väldigt glada över att så många har valt att skänka sin pantpeng till Barncancerfonden. Vi hoppas att våra besökare fortsätter att vara så givmilda, säger Josefin Mattsson, enhetschef marknad. 

Det går att panta på alla kommunens sortergårdar. På Huskvarna sortergård kan man välja mellan olika utbetalningslösningar. På de övriga sortergårdarna går pantpengen till Barncancerfonden.

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man i förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar.

Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål.

På sortergårdarna i Jönköpings kommun har man valt att skänka sin gåvopant till Barncancerfonden.

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load