Temabild. Traktorn på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay

Ilsken traktorligist hotade kommunpersonal

En man med traktor ilsknade till när han nekades tömma avfall på sortergården i Huskvarna. Mannen ska ha upprätt hotfullt och tömt ut skopan framför fötterna på personalen.
   – Vi kan inte se mellan fingrarna när en sån här sak händer, säger Ulf Persson, verksamhetschef för avfall på Jönköpings kommun.

Det var i mitten av förra veckan som en man med traktor uppträdde hotfullt mot personalen på sortergården i Huskvarna.

Mannen nekades tömma ut det trädgårdsavfall han hade med sig i traktorns skopa, och ombads lämna platsen.

– Då ilsknade han till och tömde materialet framför fötterna på vår personal, säger Ulf Persson, verksamhetschef för avfall på Jönköpings kommun.

Traktorföraren ska ha i samband med detta ha utropat “Då kan ni städa upp det här!”.

– Vi har haft kontakt innan. Han har begärt att få åka in med sin traktor på sortergården. Men vi tillåter inte traktorer att åka in på sortergårdar i Jönköpings kommun, så då kan vi inte göra undantag för honom, säger Persson.

– Det här är ett arbetsmiljöbeslut från vår sida. Att kunna ha en säker arbetsmiljö för både för personal och våra besökare.

Om mannen kommer tillbaka med traktorn eller beter sig hotfullt på annat sätt har personalen uppmanats kontakta polisen. Persson har även skrivit ett brev till mannen och meddelat kommunens syn på beteendet.

– Vi kan inte se mellan fingrarna när en sån här sak händer. Nästa gång kan det hända någonting allvarligt om han kommer in med traktorn.

Enligt Persson är det ovanligt att besökarna bryter mot sortergårdens besöksregler på det här sättet.

– Det här är ju en offentlig miljö där vi släpper in medborgare. Det kan hända att folk tar sig friheter, men vi upplever inte att det är något större problem med det. Det brukar vara en bra dialog med våra besökare.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load