En väderskyddad cykelparkering finns på båda infartsparkeringarna. Foto: Alexandra Andreasson Cykelboxarna håller på att monteras på infartsparkeringen vid Jordbron. Foto: Alexandra Andreasson Infartsparkeringen vid Jordbron Foto: Alexandra Andreasson

Nu får Jönköping infartsparkeringar

Varje år görs 68 miljoner resor i Jönköpings kommun med bil. I takt med att staden växer behöver även framkomligheten öka. Därför har kommunen nu upprättat två infartsparkeringar i Jönköping, en på Rosenlund och en vid Jordbron.

Infartsparkeringarna riktar sig till de som bilpendlar till Jönköping. De ligger placerade vid två stora infarter till stadskärnan med närhet till huvudcykelstråk och kollektivtrafikens stomlinjer. Tanken är att man ska kunna parkerar sin bil där gratis och sedan fortsätta färden med gång, cykel eller buss.

– Vi behöver infartsparkeringarna för att få en trevligare stadskärna med mindre trafik, minskat buller och lägre partikelhalter. Är du en person som vill göra grönare val men ha kvar din flexibilitet då ska du ställa din bil på infartsparkeringen och sedan ta dig vidare för egen maskin, då får du även motion på köpet, säger Hanna Säterskog, projektledare för de nya infartsparkeringarna i Jönköping, i ett pressmeddelande från kommunen.

Väderskyddad cykelparkering och cykelboxar

Infartsparkeringarna är utrustade med belysning och en väderskyddad cykelparkering. På parkeringen vid Jordbron finns det även ett flertal cykelboxar där pendlare kan förvara sina cyklar. Dessa går att hyra för 100 kronor per kvartal.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load