Den privata förskolan Vittra Samset i Jönköping har belutat om att sluta servera frukost till barnen efter klockan 06.45. Temabild. Foto: Pixabay

Ingen frukost på förskola efter 06.45

Nu är det slut med frukostservering efter klockan 06.45. Det har den privata förskolan Vittra Samset i Jönköping beslutat.

Barnen på förskolan har tidigare kunnat lämnas vid klockan 07.30 och fått frukost, men nu måste lämningen ske senast klockan 06.45 för att de ska hinna få någon frukost, skriver P4 Jönköping.

– När vi gör den här justeringen blir det färre barn som äter, vilket gör att vi kan senarelägga vår personal så att vi har större täckning med mer bemanning under hela dagen, säger Ulrica Modén, som är ställföreträdande förskolechef på Vittra Samset, till radion.

Jönköpings kommun rekommenderar att alla kommunala förskolor ska servera frukost runt 07.30 och 08.00. På Vittra Samset får barnen numera istället en smörgås och en frukt till mellanmål klockan 09.00. Men föräldrar är kritiska och protesterar mot förändringen.

– Effekten blir att vi och barnen får gå upp tidigare för att hinna med på morgonen. Alla kommuners förskolor erbjuder frukost på förskolan, så jag tycker att förskolor ska ha samma villkor oavsett om man är privat eller kommunal, säger en förälder till barn på förskolan, till P4 Jönköping.

-----

No more pages to load