Venice Muscle Beach / Vätterstranden / Venice Beach Foto: Lin Mei, Flickr / Mattias Landström / Alan Light, Flickr

Här är kroppsbyggarnas hemliga plan för Vätterstranden

Kommunen föreslås bygga ett utomhusgym mitt på Vätterstranden. Tanken är att efterlikna ett utegym på klassiska Venice beach i Kalifornien.

Vätterstranden är alltjämt ett populärt tillhåll för Jönköpingsborna på sommaren. Och snart kan det bli Sveriges svar på Venice beach i Kalifornien. I alla fall om kommunen skulle förverkliga ett inkommet medborgarförslag för stranden.

Även om det inte råder någon brist på gym i Jönköping anser förslagets upphovsman, Philip Åhlgren, att det saknas något i utbudet. Han vill se ett utomhusgym som gör möjliggör så kallad ”calisthenics”-träning.

Enligt Åhlgren tenderar vanliga gym att vara för små för den här sortens träning. Dessutom betonar han de ekonomiska fördelarna med ett utegym för den enskilde träningsutövaren.

Han ser en växande trend för den här sortens träning, inte minst bland ungdomar.

– Då man tränar en slags funktionell träning, då man inte bara får starka och stora muskler utan även funktionella, så jag skulle säga att intresset är stort och växer konstant, säger han.

Vätterstranden tycker Åhlgren är precis rätt läge för den här sortens utegym. Han bedömer dessutom att gymmet skulle kunna utnyttjas större delen av året.

– Redskapen skulle absolut bli använda från mars till november men även en del under vintern även om det är kallt, säger han.

Den här artikeln publicerades ursprungligen 2017-01-17.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load