Söndag 22 januari dansas våren igång med premiär på föreställning Tid & Otid. Foto: Christian Bernal

Våren dansas igång med unik föreställning

Dansnät Jönköping, kommunens danssatsning, öppnar säsongen med den egenproducerade föreställningen Tid & Otid. Det utlovas dans, musik, rörelse och bild – en upplevelse i tid och rum där publiken inbjuds att delta.

Söndag 22 januari dansas våren igång med premiär på föreställning Tid & Otid, Jönköpings egenproducerade danskrokiföreställning. På scen framträder Stina Nilsson, dansare och koreograf, och pianisten André Csernak som står för nyskapad musik. 

En interaktiv föreställning

Föreställningen bjuder in publiken till att uppleva tid och rum med block och penna. Som inspiration visar Jönköpings bildkonstnärer verk i genren danskroki.

Fullspäckat program

Vårsäsongen bjuder vidare på bland annat oväntade dansmöten på Jönköpings stadsbibliotek, dansteater med världsberömda Akram Khan Company från London, tre dagars dansglädje med Jkpg Dance Festival och inte minst en Sverigepremiär med koreografen Christos Papadopoulos från Grekland. 

– Vi vågar utlova att vårens program blir både spännande och fyllt av roliga, oväntade och fina dansmöten, på scen och i salong. Vi är också  glada att kunna erbjuda arbetstillfällen för lokala professionella danskonstnärer genom egen produktion och tvärkonstnärliga utbyten, säger Lia Sandberg Moustogianni, kultursekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen.

-----

No more pages to load