Flera moderatpolitiker ska ha varit i kontakt med en finansiär som är villig att betala för en multiarena på Jordbrovallen. Bilden visar kommunens tidigare skiss över en arena på platsen. Foto: Tengbomgruppen

Moderatpolitikernas hemliga fulspel i arenafrågan

En finansiär uppges nu vara villig att betala för en multiarena på Jordbron. Det här ska moderatpolitiker i kommunen ha känt till i flera veckor, rapporterar SVT Nyheter Jönköping.

Efter många turer beslutades på torsdagens kommunfullmäktigesammanträde att en ny arena ska byggas på Jordbrovallen i Jönköping. Alliansens motförslag i frågan röstades ned.

Ett återkommande argument från Alliansens sida var att arenan på Jordbron skulle bli för dyr. Nu uppges en finansiär vara villig att betala för en multiarena på platsen.

– Finansiärens krav för att bygga är att det är Jordbron som gäller, säger Janne Hedell (M) till SVT Nyheter Jönköping.

Hedell och Anders Jörgensson (M) ska ha haft kontakt med finansiären i flera veckor. Ingen av dem deltog när kommunfullmäktige röstade om arenan på torsdagskvällen.

– Jag kan inte rösta för något jag inte står för, säger Hedell.

Han vill i dag inte svara på om finansiären varit känd bland övriga moderater i Jönköping.

Redan i december kunde Jmini avslöja att Anders Jörgensson valt att stötta Socialdemokraternas initiativ ”Rädda Stadsparken”. Budskapet riktade sig mot Alliansens förslag om att bygga ut Stadsparksvallen.

– Jag tycker inte man ska bygga ut arenan och ta plats i Stadsparken för den, sade han till Jmini då.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load