Nu öppnar den nya sortergården vid Råslätt. Foto: Mattias Landström

Nu öppnar Jönköpings nya sortergård

Måndag den 6 mars klockan 08.00 öppnar Jönköpings nya sortergård på Returvägen. Samtidigt som den nya gården öppnar stängs sortergården på Oscarshallsgatan, vid Simsholmen, det meddelar Jönköpings kommun.

Ytan på den nya sortergården är cirka 18 000 kvadratmeter, vilket är fem gånger större än den nuvaranade sortergården vid Simsholmen i Jönköping. Storleken kommer att göra det enklare och smidigare att lämna grovavfall och farliga avfall.

Dessutom utökas sorteringsmöjligheterna med nya materialslussar. Det blir fler filer för besökarna, bland annat för att minska trängsel och öka säkerheten.

– Det kommer nog ta ett tag innan besökarna lär sig logistiken här, eftersom att det är så stort. Det är inte som på Simsholmen där man kan ställa bilen och gå runt, sa Håkan Karlsson, enhetschef för sortergårdar på Tekniska kontoret i Jönköping, till Jmini för några veckor sedan.

Den nya sortergården slår upp portarna måndag den 6 mars klockan 08.00. Samtidigt slår den gamla sortergården vid Simsholmen igen. Den sista öppetdagen där blir på lördag den 4 mars.

Den nya sortergården kommer att ha öppet sju dagar i veckan under sommartid och under vintertid kommer den att vara stängd på söndagar.

Det kontrakterade priset på den nya sortergården är 28,5 miljoner kronor.

-----

No more pages to load