Marjan ”Majje” Sipos vill se en spontanplan för fotboll i Friaredalen, i stil med den som i dag finns på Råslätt. Foto: Privat

Majje tokhyllas efter fotbollsförslaget – så vill han hjälpa barnen

Frågan om spontanfotboll för barn i centrala Jönköping väcker just nu starkt engagemang på Facebook. Bakom förslaget står 36-årige Marjan ”Majje” Sipos från Torpa.
   – Jättemånga har ringt och skickat meddelanden till mig. Det här kunde jag inte ens drömma om, säger Sipos.

Det var i helgen som Marjan ”Majje” Sipos, 36, lade upp ett inlägg på Facebook där han lyfte frågan om att det saknas en plan för spontanfotboll i Friaredalen i Jönköping. Den fotbollsplan som finns nu är ständigt uppbokad.

– Det ser ut så att alla klubbarna tränar där nu på konstgräset för att de inte kan gå ut på det riktiga gräset, så den är bokad konstant. Och det förstör mycket för barnen. Det tillför så mycket med spontanfotboll, säger Sipos.

Sipos tycker kommunen borde anlägga en mindre konstgräsplan som barnen kan använda sig av, exempelvis en så kallad Pulsarena med sarg. Den sorts plan han efterfrågar finns i dag i vissa områden som Råslätt, Österängen och Öxnehaga, men inte i de mer centrala delarna av Jönköping.

– Jag ser problemet i Torpa eftersom jag är från Torpa, men sen finns det säkert i hela stan det här problemet.

Frågan har väckt ett starkt engagemang bland Jönköpingsborna med hundratals reaktioner och delningar av Sipos Facebook-inlägg.

– Jag tänkte inte att det skulle bli sån här respons på Facebook. Jättemånga har ringt och skickat meddelanden till mig. Det här kunde jag inte ens drömma om, säger Sipos.

Några dagar senare bildades även Facebookgruppen ”Vi som vill skapa förutsättningar för spontanfotboll i Jönköping”, som på bara ett par dagar kommit upp i närmare 900 medlemmar.

 

-----

No more pages to load