Temabild. Foto: Pixabay

Dystra besked: Populär badanläggning tvingas stänga

Brunstorpsbadet i Huskvarna är i mycket dåligt skick och läcker stora mängder vatten. Nu står det klart att badanläggningen tvingas hålla stängt i sommar.

– Vi ser tyvärr ingen annan lösning. Badet är i så dåligt skick att det krävs en ordentlig renovering och det hinner vi inte med innan sommaren, förklarar Carin Berggren, kommunalråd (M).

Det var i vintras som det konstaterades att bassängerna läckte stora mängder vatten, uppemot tio kubikmeter per dygn. Trots ett ihärdigt arbete har läckan inte kunnat hittas.

Nu bedömer tekniska kontoret och kultur- och fritidsförvaltningen att de för stunden inte kan göra mer. Tjänstemännens uppfattning är att det krävs en genomgripande renovering av rör, elarbeten, läktare och att även marken runt bassängområdet behöver iordningställas.

Anläggningen byggdes 1968 och stora delar av badet härstammar sedan dess.

Ska inte avvecklas

– Jag vill poängtera att det inte finns några tankar på att avveckla Brunstorpsbadet. I måndags fick vi en detaljerad beskrivning från tjänstemännen av vilka åtgärder som krävs. Utifrån den kommer vi nu att bereda frågan politiskt och ta ställning till hur vi går vidare, säger Carin Berggren.

Oppositionsrådet Mona Forsberg (S) delar bedömningen.

– Brunstorpsbadet betyder mycket för många kommuninvånare sommartid och spelar också en viktig funktion för simundervisningen. Nu undersöker vi hur vi bäst går vidare för att göra de förbättringar som krävs. Vi återkommer med ett besked så snart vi vet, säger hon.

Kommunens två övriga tempererade utomhusbad, Kumlabybadet på Visingsö och Attarpsbadet i Bankeryd, håller öppet som vanligt i sommar.

-----

No more pages to load