Foto: Mattias Landström

Snart måste du betala din parkering – även om automaten strular

Från den 2 maj behöver du betala din parkering, även om biljettautomaten tillfälligt är ur funktion. Huvudorsaken är att det idag finns fler sätt att betala parkeringsavgiften på än det gjort tidigare.

När kommunen, i dag, tar emot en felanmälan på en biljettautomat så registreras bilens registreringsnummer och kunden får parkera gratis. Från och med 2 maj försvinner den möjligheten, meddelar Jönköpings kommun i dag.

Skälen till förändringen är flera, men huvudorsaken är att det i dag finns många sätt att betala parkeringsavgiften på. Antingen får man lösa en biljett i en annan biljettautomat inom samma eller dyrare zon eller via mobiltelefon med app, sms eller samtal och då utan extra kostnader.

– Den som betalar parkeringen med mobilen betalar bara för den verkliga parkeringstiden. Tar ett möte längre tid än planerat går det att förlänga parkering på distans. Dessutom kostar parkeringen lika mycket som i automaten, säger Reimer Selero, verksamhetschef på Parkering, tekniska kontoret, Jönköpings kommun, i meddelandet.

Felanmälan har missbrukats

Den senaste tiden har kommunen tagit emot flera felaktiga felanmälningar och som gjort att servicetekniker i onödan åkt till automater som fungerar som de ska. 

– Genom att ta bort möjligheten att stå gratis bedömer vi att de felaktiga felanmälningarna kommer bli färre, säger Reimer Selero

Den tid som serviceteknikerna fram till i dag har ägnat åt att felsöka felfria biljettautomater ska nu satsas på att höja standarden på samtliga biljettautomaterna.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load