Foto: Alexandra Andreasson/ Mattias Landström

Allt fler Jönköpingsbor väljer att mobilparkera

Från den 2 maj behöver du betala din parkering, även om biljettautomaten tillfälligt är ur funktion. Att använda mobilen för att parkera blir högaktuellt i samband med kommunens nya parkeringsregel.

Redan i dag kan man se att fler väljer att använda tjänsten mobilparkering.

När kommunen, i dag, tar emot en felanmälan på en biljettautomat så registreras bilens registreringsnummer och kunden får parkera gratis. Från och med 2 maj försvinner den möjligheten. Jönköpingsborna uppmanas därmed att börja använda mobilparkering för att undvika problem.

– Jönköping är en av många kommuner som satsar allt mer på digitala tjänster för medborgarna. Inom trafikplanering och parkering sker mycket intressant utveckling just nu där mobila lösningar sparar pengar för kommunerna och tid för bilisterna, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige, i ett pressmeddelande.

Redan nu används parkeringsappen EasyPark flitigt inom Jönköpings kommun. Under första kvartalet 2017 ökade antalet parkeringar betalda med mobilen med 50 procent jämfört med samma period förra året.

– Ett spännande projekt vi utvecklar är en ny tjänst inom parking guidance där vi just nu har 300 personer som ska träna upp vår app att hjälpa bilisten att hitta en ledig parkeringsplats, säger Bäck.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load