Temabild. Foto: Alexandra Andreasson/ Mattias Landström

De vill underlätta parkeringen för Jönköpingsborna

Att använda mobilen för att betala sin parkering blir högaktuellt i samband med kommunens nya parkeringsregel som infaller den 2 maj. I Jönköping kan man välja på de mobila betaltjänsterna Parkster, EasyPark eller SMS Park. På fredag finns det sistnämnda företaget på plats i Jönköping för att informera kommuninvånarna om hur tjänsten fungerar.

Som Jmini har skrivit om tidigare behöver man från den 2 maj betala sin parkering, även om biljettautomaten tillfälligt är ur funktion.

Skälen till förändringen är flera, men huvudorsaken är att det i dag finns många sätt att betala parkeringsavgiften på. Antingen får man lösa en biljett i en annan biljettautomat inom samma eller dyrare zon eller via mobiltelefon med app, sms eller samtal och då utan extra kostnader.

Redan i dag kan man se att fler väljer att använda tjänsten mobilparkering och i Jönköping kan man då välja på Parkster, EasyPark eller SMS Park. Men för många kommuninvånare är det här något helt nytt.

På fredag 21 april kommer därför företaget bakom den mobila betaltjänsten SMS Park finnas på plats i centrala Jönköping för att informera om hur appen fungerar.

– SMS Park är en mobil betaltjänst för parkering som under en längre tid funnits tillgängligt i Jönköping. Vi tänkte därför, eftersom reglerna förändrats, passa på att lära Jönköpingsborna mer om hur SMS Park fungerar och vilka fördelar som tillkommer när man betalar med mobiltelefonen, säger Olle Lagerlöf på Inteleon AB.

Företaget kommer att stå på Barnarpsgatan fram till lunch och på eftermiddagen vid P-hus Smedjan. På torsdag 27 april befinner de sig på Hamnplan fram till lunch och på eftermiddagen vid P-hus Atollen.

– Vi kommer att bjuda på kaffe, bullar och godis samtidigt som man kan vinna finfina priser. Det är ett perfekt tillfälle för alla i kommunen att lära sig mer om parkering via mobiltelefonen, säger Lagerlöf.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load