Foto: Mattias Landström

Nattsömnen kan störas när gator i city asfalteras

Den här vecka är det många boende i centrala Jönköping som riskerar att få sin nattsömn störd. Kommunen planerar nämligen asfalteringsarbeten mellan klockan 20 till 06 under tre nätter i rad.

Natten mot onsdag 26 april till natten mot fredag 28 april kommer fräsningsarbeten inför asfaltering att genomföras på tre platser i centrala Jönköping. Arbetet sker nattetid eftersom trafikmängderna dagtid innebär att ännu större störningar skulle uppstå, skriver Jönköpings kommun på sin hemsida.

Arbetena kommer att ske mellan klockan 20 till 06 och kommunen skriver att de hopps på förståelse för att arbetet måste göras. I just de här områdena är alternativet att arbeta nattetid det mest effektiva arbetssättet.

På tisdag kväll inleds det första fräsningsarbetet på Slottsgatan och en mindre del av Östra Storgatan. Onsdag kväll och natt mot torsdag sker arbetena på Kungsgatan och mindre delar av Klostergatan. Slutligen ska fräsningsarbete göras vid Södra infarten, vid Jordbron, på torsdag kväll och natten mot fredag.

-----

No more pages to load