Så här kan den flytande parken vid sydvästra Munksjön komma att se ut. Bild/skiss: Tolust

Flytande park byggs i Munksjöstaden – då ska den stå klar

På torsdagen gav mark- och miljödomstolen grönt ljus för bygge av en flytande park i Munksjön. Nu räknar fastighetsbolaget Tolust med att det fortsatta arbetet med detaljplanen kommer ta fart omedelbart.

Det står nu klart att planerna för en flytande park vid södra Munksjön kan gå vidare. På torsdagen gav mark- och miljödomstolen i Växjö klartecken för bygget.

Ön är tänkt att ligga intill det nya bostadsområdet Munksjöstaden vid den sydvästra delen av Munksjön. Fastighetsbolaget Tolust räknar nu med att arbetet kommer vara i gång inom ett till två år. Det skulle innebära att den flytande parken står färdig inom tre år.

Tidigare har politikerna i kommunens tekniska nämnd sagt nej till bygget. En anledning skulle vara att den flytande parken innebär ett för litet grönområde för alla boende i Munksjöstaden.

– Det är ingenting som vi vet om förutom att det har stått i media. Det är ingenting som har framförts till oss, säger Tommy Fritz som är vd för fastighetsbolaget Tolust.

– Vi har en dialog med kommunens olika instanser, sen är det olika instanser som kan tycka olika. Men vi bygger ju hela Munksjöstadens samtliga gator och strukturer i samråd med kommunen.

Vad säger du till de som är kritiska till att röra mer av Munksjöns vattenyta?

– Det här är ju ett industriområde som tidigare varit industrimark, inklusive vattenytan har varit industriklassad. Vi går in och sanerar och gör i ordning ett antal saker, både på mark och i vatten.  Så vi uppfattar att det blir en tillgång för invånarna att bara kunna vara där. Och att vi vidtar åtgärder som är bra för miljön.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load