På måndagen färgades vattnet i Strömsbergsbäcken vitt av någon form av utsläpp. Foto: Läsarbilder

Mystiskt utsläpp gäckar kommunen

Tidigare i veckan upptäcktes att det skett någon form av utsläpp i Strömsbergsbäcken. Kommunen har de senaste dagarna försökt spåra källan till utsläppet utan resultat.

Det var i måndags som räddningstjänsten och kommunen larmades om ett misstänkt utsläpp i Strömsbergsbäcken i Ljungarum.

– Han som ringde mig sa att han hade kommit i kontakt med det här vattnet och han upplevde att det var någon stickande känsla på händerna, säger Claes Magnusson på miljökontoret.

Räddningstjänsten var först ut på platsen efter att larmet kommit in på måndagen. Vid det laget hade missfärgningen av vattnet försvunnit.

– Men jag såg också bilderna som uppgiftslämnaren hade skickat ut och det var ju ganska påtagligt att någonting hade släppts ut där, säger Magnusson.

Längs vattendraget ska det finnas ett rikt djurliv, med flera unika fågelarter. Kommunen har under veckan genomfört efterkontroller utan att upptäcka några fler utsläpp. Länsstyrelsen har också kontrollerat om något företag i området haft några driftstörningar, men utan resultat.

I början av 2000-talet läckte det ut lut i just den här bäcken. Men enligt Magnusson är det inte mycket som talar för att det skulle röra sig om det i det här fallet. Räddningstjänstens provmätning visade nämligen inte på något onormalt pH-värde.

– [Lut] är starkt basiskt så det hade fått ett högt pH-värde.

Vet du något om utsläppet? Kontakta oss gärna på press@jmini.se

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load