Carin Berggren (M) slutar som kommunalråd. Foto: Mattias Landström

Carin Berggren (M) slutar som kommunalråd

Det står nu klart att Carin Berggren (M) slutar som kommunalråd i Jönköpings kommun. Bakgrunden till beslutet är sprickor inom det egna partiet.

På tisdagen stod det klart att Carin Berggren (M) väljer att sluta som kommunalråd i Jönköping.

I ett mejl till Jmini skriver Berggren att beslutet är hennes eget. Samtidigt riktar hon skarp kritik mot en grupp partikamrater i kommunen som hon anser har motarbetat henne och flera andra med förtroendeuppdrag.

”Sammanfattningsvis finns det en grupp inom moderaterna i Jönköpings kommun som inte har accepterat demokratiskt fattade val av personer på olika uppdrag. Delar av ‘min’ Kommunfullmäktigegrupp har sedan valet aktivt motarbetat mig och flera andra partikamrater med förtroendeuppdrag”, skriver Berggren i mejlet.

Sedan förra valet ska det ha uppstått djupa sprickor inom partiet, med mobbning och utfrysning av vissa förtroendevalda som följd. 

”Jag har kvar mina moderata värderingar men kan inte sympatisera med det osunda klimat som råder hos moderaterna i Jönköpings kommun. Jag har gjort det jag har kunnat och tackar nu för mig”, skriver hon avslutningsvis i mejlet.

Berggren väntas berätta mer om detaljerna bakom beslutet i en livesändning på sin Facebooksida.

Jmini har sökt Carin Berggren.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load