Kritiken växer mot det segdragna vägarbetet längs Kungsgatan. Foto: Tobias Karlsson / Mattias Landström (temabild)

Boende rasar mot vägarbete: ”Slagfält ur en dålig Hollywoodfilm”

Boende på Kungsgatan riktar nu hård kritik mot kommunen för det segdragna vägarbetet på Kungsgatan. I ett mejl till Kommunstyrelsen beskrivs sträckan mellan Munksjörondellen och Kapellgatan som ”resterna av ett slagfält ur en dålig Hollywoodfilm”.

Under lång tid har det nu pågått vägarbete längs Kungsgatan i Jönköping. Det här får boende i området att rikta skarp kritik mot kommunen.

I ett mejl till kommunstyrelsen beskrivs Kungsgatan som ”resterna av ett slagfält ur en dålig Hollywoodfilm”. Mejlskrivaren påpekar att det är svårt att förstå vad som pågår. Personen har också reagerat på att högljutt arbete kan bedrivas på en söndagskväll.

Vidare anser mejlskrivaren att det arbete som lagts ned inte har lett till någon estetisk förbättring.

”Snarare att man tagit ett år på sig att smeta på ett nytt lager asfalt”, står det i mejlet.

Enligt Lars-Åke Josefsson, som är beläggningsansvarig på tekniska kontoret, har det varit flera olika vägarbeten som pågått längs gatan under det senaste året. Det asfalteringsarbete som pågår just nu har däremot inte varit något omfattande projekt.

– Först har det varit mycket med att man sänker brunnar och så. Sen fräser vi bort 32 millimeter av asfalten för att få en ny bra beläggning.

Att det dragit ut på tiden hänger dels ihop med att arbetet inte kan bedrivas på dagtid, då vägen är alltför trafikerad. Men också utformningen av själva gatan.

– Det är mycket detaljer i de här gatorna med brunnar och betäckningar som försinkar arbetet, säger Josefsson.

Josefsson räknar nu med att det kommer krävas ytterligare ett par veckors arbete.

– Det stora arbetet blir nästa vecka med asfalteringen. Men sen blir det lite efterarbete med linjemålning och att gräva ner detektorsslingor till trafikljusen, säger han.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load