Temabild. Fordonen på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Mattias Landström

J-Södra-fans rasar efter masslappning – kommunen slår tillbaka

I samband med J-Södras hemmamatch på torsdagskvällen bötfälldes drygt 50 felparkerade fordon i Stadsparken. Det här har väckt en ilska mot kommunen bland J-Södra-fans som hört av sig till Jmini. Men kommunen slår nu ifrån sig kritiken.
   – Vi har varit väldigt tydliga med att vi inte vill ha bilarna där för att gräsytorna blir sönderkörda, säger Reimer Selero på tekniska kontoret.

Det var i samband med matchen mellan J-Södra och Djurgården på torsdagen som ett 50-tal bilar parkerades på gräsytor i Stadsparken. Samtliga bötfälldes för otillåten parkering i terräng, vilket innebär en avgift på 800 kronor.

– Vi var förvånade över den dåliga efterlevnaden i går. För det har varit betydligt bättre tidigare, säger kommunens parkeringsansvarige Reimer Selero på tekniska kontoret.

Att fordonsinnehavarna bötfälls har väckt en ilska hos J-Södra-fans som hört av sig till Jmini. Enligt uppgift ska ett flertal av klubbens egna funktionärer ha drabbats.

– Vi har haft ett samarbete med J-Södra senaste två åren, där vi har verkat för att få bort parkeringen på gräsytorna. Vi har varit väldigt tydliga med att vi inte vill ha bilarna där för att gräsytorna blir sönderkörda. Och vi tillåter ingen parkering någon annanstans i parker i Jönköping heller, säger Selero.

– För två år sen så tog vi tag i den här frågan. Tidigare så har man bara blundat för den problematiken som har varit. Men då kom vi till en gräns där vi kände att det blev ohållbart.

Enligt Selero har både kommunens egna parkeringsvakter och funktionärer från J-Södra varit på plats tidigare och dirigerat trafiken för att visa var det är tillåtet att parkera. Den som inte får plats på de parkeringsplatser som finns i Stadsparken hänvisas i första hand till områdena runt omkring.

– Antingen är man hänvisad till Bäckalyckan eller Hallmansvägen. Sen har du området ovanför, Skänkeberg, också ett villaområde där det går att parkera utmed gatorna på vissa ställen.

Jmini har sökt J-Södras klubbchef Fredrik Ståhl för en kommentar.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load