Sprickor i asfalten på Gröna stigen. Foto: Jönköpings kommun

Farlig väg riskerar att rasa i bostadsområde

På grund av säkerhetsrisker stängs Gröna stigen i Norrahammar delvis av. Det beslutar Jönköpings kommun efter att sprickor bildats i gatan.

Jönköpings kommun meddelar på fredagen att på grund av förhöjd risk för ras har tekniska kontoret beslutat att stänga av delar av Gröna stigen i Norrahammar. Detta på grund av att sprickbildning upptäckts i gatan. 

– Vi har uppmärksammat förskjutningar i marken och bedömningen är att det finns en förhöjd risk för ras. Att stänga av vägen är en säkerhetsåtgärd. Nu görs kompletterande utredningar för att få en mer detaljerad lägesbild om markstabiliteten, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun.

Enligt kommunen ska marken vara fuktig och problemen har funnits en längre tid, men ska ha blivit värre efter en skogsavverkning under våren.

Tekniska kontoret kommer dagligen att bevaka eventuell rörelse i marken. Med hjälp av geoteknisk expertis ska kommunen bedöma situationen och planera för potentiella åtgärder. Just nu ska det vara säkert att gå och cykla på vägen.

Kommunen uppmanar berörda fastighetsägare att tillsvidare låta blir att göra grävningsarbeten i sina trädgårdar, att vara försiktiga vid bevattning utomhus och att vara observanta på eventuella rörelser i marken.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load