Foto: Mattias Landström

Trafikförslaget: Stoppa lastbilsmarodörerna på E4

Inför omkörningsförbud och sänkt hastighetsgräns för tunga fordon på E4 i stan. Det anser Jönköpingsbon Anders Pettersson, som nyligen lämnat in ett medborgarförslag till kommunen.

För att förbättra trafiksituationen på E4 mellan Jönköping och Huskvarna föreslår Jönköpingsbon Anders Pettersson att omkörningsförbud införs för tunga fordon på sträckan. Nyligen har han lämnat in ett medborgarförslag om det hela till kommunen.

– Jag kör ju mellan Jönköping och Huskvarna varje dag och jag tycker att lastbilarna är för jävliga rent ut sagt. Dels kör de alldeles för fort. Sen ger de sig bara ut i vänsterfilen utan att se sig om ibland, säger han.

Förutom omkörningsförbud vill Pettersson även se en sänkt hastighetsgräns för tunga fordon till 70 kilometer i timmen. Han tror att åtgärderna både skulle förbättra trafiksäkerheten och trafikflödet på sträckan. Det senare eftersom lastbilar som kör om tenderar att stoppa den övriga trafiken.

– Jag menar, de kan ju gå ut i vänsterfilen i Huskvarna, sen kommer de inte in igen. De kan ligga där ända till Ljungarumsavfarten.

Håller du med Anders om att lastbilar ställer till det i trafiken på E4 mellan Huskvarna och Jönköping? Har du någon annan idé om vad som borde göras? Skriv gärna vad du tycker på vår Facebooksida.

-----

No more pages to load