Här invigs fritidsgården – efter makalös förvandling

På onsdagen hölls nyinvigningen för fritidsgården Forum på Öxnehaga. Se fotografen Mattias Landströms bilder från tillställningen.

I samband med invigningen anordnades ett öppet hus med mingel och presentation av tankarna bakom renoveringen. Det är resultatet av ett gemensamt arbete utfört av ungdomar, Jönköpings kommun och Vätterhem.

– Det är roligt och inspirerande att se barnens och ungdomarnas engagemang och delaktighet i förändringen på fritidsgården. Vi hoppas att resultatet kan vara en del i en positiv utveckling på Öxnehaga, säger Anders Jaldenius, som är enhetschef för Ung fritid, kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Under hösten har fritidsgården Forum på Öxnehaga fått sina lokaler renoverade. Konstnären Mario Rojas har tillsammans med barn och unga från området skapat en miljö som med hjälp av färg och form ska främja jämställdhet och trygghet på fritidsgården.

– Det första intrycket kan vara avgörande. Innan renoveringen möttes besökaren av en stor kal yta och en foajé som var samlingsplats för äldre ungdomar, vilket många yngre besökare upplevde som skrämmande. En trygg och inkluderande miljö kan man skapa genom färger, möblering och inte minst av hur entrén är utformad. Men lika viktigt är det att tillsammans arbeta med värdegrunder och i samband med renoveringen har vi också synliggjort barnkonventionen på väggarna, säger Jaldenius.

-----

No more pages to load