Jätten Vist vid en tidigare renovering Foto: Mattias Landström

Inte längre lättfotad- ska stå på egna ben

Han har tidigare känt sig gammal och sliten och fick därför ett ansiktslyft i present av kommunen i våras. Och behandlingarna bara fortsätter för Jätten Vist, kanske har han tagit det för långt.

Jätten Vist har passerat 46 år, något som kanske inte alltid är så roligt för den som vill behålla sin unga lyster. Men problemet är snart åtgärdat, då han kommer få sina tånaglar ordnande, alltså pedikyr.

Fotbehandling
Men innan fotbehandlingen kan bli ett fakum, måste de rusta upp och bygga upp ikring hans plats
– Vi sätter stenar runtomkring, som ska se ut som ett stenrös, så han både kan stå bättre och så att barn inte kan klättra upp på fötterna och tårna som de tidigare har gjort, säger Magnus Norrby, som är en av dem som ser till att Jätten Vist blir hel och ren igen.

Som ny
Sedan i våras har Jätten fått både ansiktsbehandling, hårvårdsbehnadling och en totalrenovering- alltså en total makeover. Och när behandlingen var klar precis före sommaren, visade herr Vist upp sitt nya jag på skolavslutningsdagen.

Vill belysa hans verk
Men innan tånaglarna och fötterna kan snyggas till, så måste Magnus tillsammans med kommunen se till att få till gjutningen på, under och vi tårna. Och om kommunen hinner, ska de också få upp belysning runt om Jätten, så han får glänsa ännu mer med sitt nya jag. 
– Vi har ju haft belysning tidigare, då Calle Örnemark ville ha det, men han tyckte att kommunen hade gjort ett för dåligt jobb, så lamporna monterades ner. Men nu har vi försökt på nytt och jag är övertygad om att han kommer att gilla det, säger Magnus.

Ett gräsligt problem
Ytterligare en åtgärd som måste ordnas före pedikyren är gräset.
– Gräset får inte växa närmre än två meter honom, då det blir problematiskt när kommunen ska klippa kräset, menar Magnus.  
Tidigare när gräset har vuxit precis intill honom, har gräs och annat flugit upp på hans kropp, vilket är en bidragande faktor till att han har blivit så dålig på sistone. menar Magnus. 

Vädret avgör
När allt med gjutningen, stenröset och gräset är klart, ja då kommer Jätte Vist få nya och bättre naglar.
– Förhoppningsvis ska det bli en förskönande grej. Han ska få samma färg på tånaglarna som på naglarna på fingrarna, en lite grådassig ton. 
Så nu är det upp till vädret om naglarna kommer målas före eller efter vintern.
– Blir det minusgrader och om det kommer regna mycket, ja då får vi vänta med naglarna tills i vår, säger Magnus. 

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load