Jordi Hans med sin SideBuddy Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design Foto: Jordi Hans Design

Så här har du aldrig tagit dig fram tidigare

Nu är framtidens sätt att ta sig fram snart här, i alla fall om du frågar Jordi Hans, innovatören och designern bakom SideBuddy.

Snart kan du få uppleva ett alldeles nytt sätt att ta dig fram på i stan. Den första prototypen av den miljövänliga och otroligt charmiga SideBuddy är nämligen klar och blir det som Jordi önskar finns den i handeln redan nästa vår.

Vad är då en SideBuddy undrar kanske du. SideBuddy är en mångfunktionell sidovagn att fästa på din cykel eller elcykel. Sidovagnen är utformad för att kunna transportera upp till tre barn i åldrarna 0-7 år och den går även att bygga om till en barnvagn om man så vill. SideBuddy är även tänkt att kunna transportera olika typer av bagage eller varför inte ditt husdjur. SideBuddy klarar av att transportera en last på upp till 120 kg och är designad för att passa till alla standardcyklar och nyare modeller av elcyklar. Tanken är att man inte längre ska behöva vara beroende av sin bil för att kunna ta sig någonstans med ett lite större bagage.

Design efter kundens önskemål
För att göra det hela ännu lite roligare kommer SideBuddy att kunna beställas i 12 olika färger, helt efter kundens önskemål. Sidovagnen kommer även att vara utrustad med, säkerhetsbälten, en Ipadhållare/ lamphållare, mugghållare, First Aid Emergency Kit, sol- och regnskydd och babyskydd.

– SideBuddy är en miljövän som har löst problemet med långa bilköer och som bidrar till att minska avgasutsläppen i stan. Den är perfekt för elektriska cyklar. Många kvinnor har kommit fram och frågat ”vad är det?” En klient tyckte den var sexig och cool, säger Jordi Hans.

2008 var Jordi Hans klar med sin kandidatexamen inom Industridesign på GranCanaria. Två år senare kom han till Sverige för att ta sin master inom ämnet på Högskolan i Jönköping. 2012 var han klar med sina studier och startade företaget Jordi Hans Design. Teamet bakom SideBuddyn består av sju personer, Jins Sebastian , Nasim Jalali, Timothée Pineau, Mamareza Arbabi, Maria Martinez, Krishna Venkata, Ladan Sahebi, som alla har arbetat hårt för att nå dit de är i dag. Sponsorerna bakom idéen är företagen TR Fastenings, Arkitektkopia, Brandid , Promote Design, HydroDip och Almi.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load