Johan Davidsson Foto: Alexandra Andreasson Clownerna gjorde succé på Barn- och ungdomsmedicinska kliniken på Ryhov under tisdagen Foto: Alexandra Andreasson Foto: Alexandra Andreasson Foto: Alexandra Andreasson Såpbubblor underhåller både små och stora. Foto: Alexandra Andreasson Foto: Alexandra Andreasson Minelle Frohm är en av de patienter som spenderar mycket tid på Barn- och ungdomsmedicinska kliniken. Foto: Alexandra Andreasson

Glädjeyra när Tappra Barn överlämnade gåvor

En ny lekplats, Playstation 4, matchbiljetter till HV 71 och J-Södra, biobiljetter och regelbundna clownbesök. Det var några av de gåvor som Tappra Barn överlämnade på Barn- och ungdomsmedicinska kliniken på Ryhov på tisdagen.

– Det hela började i Linköping med en grupp som gick ihop och bestämde sig för att de ville göra något för barn. Man startade upp en golftävling där man auktionerade ut olika objekt. Överskottet av de insamlade pengarna gick till något för barn, säger Johan Davidsson, en av Tappra Barns ambassadörer i Jönköping.

Initiativet Tappra Barn startade i Jönköping för ganska exakt ett år sedan och den här gången går pengarna till gåvor till Barn- och ungdomsmedicinska kliniken på Ryhov.

På tisdagen samlades eldsjälarna och arrangörerna bakom projektet för att överlämna leksaker och upplevelser, till ett värde av drygt 700 000 kronor som samlats in under det gångna året.

På plats fanns, förutom Johan Davidsson, även Jon Espeset, Jakob Sandwall, Niklas Lillman, Johan Skogeryd och Jonas Sjöqvist.

Bygger på stort engagemang

Arbetet bakom Tappra Barn bygger på ett stort engagemang från företag, personer och organisationer som både sponsrar, arbetar ideellt, deltar i och besöker den årliga golftävlingen. Förra sommaren var Johan Davidsson, assisterande sportchef i HV71, och golfproffset Pelle Edberg ansiktena utåt när den kändistäta välgörenhetstävlingen i golf anordnades på Hooks herrgård.

Zlatans tröja och Stefan Livs klubbor

– En av grunderna till att just vi är involverade är att vi känner väldigt mycket folk och vi har mycket kontakter och kan trycka på vissa knappar. Det är viktigt att vi får tag i folk som har en stor plånbok, men också ett gott hjärta. Det är ju många som är med och bidrar till det här, säger Jon Espeset.

Bland de saker som har auktionerats ut under året hittar vi bland annat en Paris-tröja från Zlatan som såldes för 54 000 kronor, och två at Stefan Livs klubbor, som såldes för 25 000 respektive 50 000 kronor. Sammanlagt har 40 olika objekt auktionerats ut.

1-åriga Minelle gillade clownerna

På Barn- och ungdomsmedicinska kliniken finns 21 rum för barn mellan 0 till 18 år. En av patienterna som var med och mottog gåvorna under tisdagen var 1-åriga Minelle Frohm. Tv-spel och signerade matchtröjor i alla ära, men roligast av allt var nog clownerna som sjöng och skojade på plats.

– Hon tycker att det är kul med clowner, musik och såpbubblor. Och hennes pappa blev nog glad för Playstation, säger Aysu Frohm, mamma till Minelle.

Hon berättar att Minelle har en ovanlig barnreumatism och att man inte säkert vet vad den beror på.

– Vi har kämpat sedan maj förra året och spenderat omkring 40 nätter här sedan dess. Sedan blir det besök för provtagning varannan vecka ungefär. Det är väldigt tufft, säger Aysu Frohm.

Maria Ekelund, verksamhetschef på Barn- och ungdomsmedicinska kliniken, är jätteglad och stolt över de gåvor som har överlämnats under dagen.

– Vi ska göra allt vi kan för att de här gåvorna ska komma barnen till glädje, säger hon.

Håkan Hellström stödjer arbetet

Arbetet inför årets kändisauktion är redan igång. Bland annat väntar tre Fender gitarrer på att bli signerade av sångaren och låtskrivaren Håkan Hellström.

– Han har också välsignat det vi gör med Tappra Barn i Jönköping, säger Espeset.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load