Jönköpings Fältrittklubbs barnridning är igång igen efter det omfattande utbrotten av kvarka i höstas. Foto: Alexandra Andreasson

Barnridningen igång efter omfattande kvarkautbrott

I dag kunde Jönköpings Fältrittklubb äntligen starta igång sin barnridning efter de omfattande utbrotten av kvarka i höstas.

– Det var jobbigt och tråkigt att inte få träffa hästarna på så lång tid. Nu känns det jätte, jätte jätteroligt och bra, säger Sara Sjöberg, 9, ridskoleelev på JFK.

På lördagen var det efterlängtad säsongspremiär för Jönköpings Fältrittklubbs barnridning efter flera månaders uppehåll.

– Det är underbart att äntligen få börja planera och motivera varandra – att nu är vi igång igen. Alla är jätteglada, säger Noomi Landing, ordförande i Jönköpings Fältrittklubbs ungdomssektion.

Det var i början av november förra året som ridklubben fick stänga ned sin ridskoleverksamhet efter att den smittsamma sjukdomen kvarka hade konstaterats hos en av hästarna. Innan jul var man beredda att öppna eftersom hästarna hade varit friska ett tag, men då insjuknade en av ponnyerna och allt fick stängas ned igen.

Ett uppskattat inslag

Barnridningen riktar sig till ovana ryttare som vill testa på sporten och det är ett uppskattat inslag i ridklubbens verksamhet.

– Vi har 40 biljetter att sälja och innan sjukdomen drabbade oss såldes biljetterna slut nästan varje lördag. Det var jättepopulärt, säger Landing.

Nu hoppas hon att alla ridfantaster i Jönköping ska hitta tillbaka till klubben.

Sara Sjöberg, 9, har ridit i tre år och det roligaste hon vet är att galoppera. 

– Det var jobbigt och tråkigt att inte få träffa hästarna på så lång tid. Nu känns det jätte, jätte jätteroligt och bra, säger hon.

På måndag ska hela anläggningen vara sanerad och man behöver inte längre byta kläder innan man ska åka hem efter ridning.

Fullspäckat vårschema 

Klubbens ungdomssektion är i full gång med att planera vårens aktiviteter, ett arbete som de hamnat efter med då verksamheten legat vilande.

– Det kommer att bli den årliga resan till Boda Borg, Blåbärshoppning, påskäggsjakt och filmkvällar. Men det är en utmaningen att få igång allt nu, för det blir ju ganska tätt inpå, säger Landing.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load