Elever från ED gjorde en rekordbeställning på 200 pizzor Foto: privat

Pizzerians galna beställning

I tisdags slogs det rekord på pizzeria Prima på Östra Storgatan i Jönköping. Hela 200 pizzor beställdes och levererades på en och en halv timme.

– Det var svinroligt, tiden gick hur fort som helst. Det var en kul grej, säger George Kara, som arbetar på pizzerian.

Det var vid 18-tiden i tisdags som ett gäng elever från Erik Dalbergsgymnasiet klev in på pizzeria Prima med en rekordbeställning.

– Varje år träffas de och festar i Knektaparken. Så de var 200 personer där och skulle beställa pizza till alla, berättar George Kara.

Beställningen bestod av 50 stycken Milano, 50 kebabpizzor, 25 kycklingpizzor, 25 Vegetaria, 25  Margarita och 25 Hawaii.

– Det var ju andra pizzerior som hade tackat nej till deras beställning tydligen. Men vi är snabba, så det var inget problem. Våra vanliga kunder kom och de besvärades ingenting – de fick vänta tio minuter som vanligt.

De var fem personer som arbetade på pizzerian den kvällen, varav tre bagare.

 Det var svinroligt, tiden gick hur fort som helst. Det var en kul grej. Bagarna tyckte att det var en kul utmaning.

– De (eleverna, reds. anm.) hämtade den första delen av beställningen vid halv sju och skulle hämta resten vid halv åtta, men vi var klara med allt vid sju. Så det gick snabbare än vi trodde, säger Kara och tillägger:

– Den största utmaningen var att hålla ugnen varm. Ibland fick de ta ett break på ett par minuter, så att ugnen skulle få upp temperaturen igen. Själva bakningen är inga problem, våra bagare är vana från nyårsdagen då de bakar mellan 500 till 800 pizzor.

Pizzeria Primas tidigare beställningsrekord sattes förra året då en beställning på 72 pizzor gjordes.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load