Karin Malmsten har varit med sedan starten. I dag arbetar hon som publikredaktör på P4 Jönköping. Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Till höger: Radioprofilen Håkan Eng. Foto: Alexandra Locking Hasse Pettersson Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Grattis! P4 Jönköping fyller 40 år

P4 Jönköping fyller 40 år. Det uppmärksammades med bland annat öppet hus under tisdagseftermiddagen. Karin Malmsten är en av de personer som har arbetat på radiokanalen allra längst – ända sedan starten för 40 år sedan.

– Framför allt lär man sig att vi människor har så mycket att berätta. Det finns inga ointressanta människor, säger Karin Malmsten.

Mellan klockan 11 och 17 på tisdagen var det öppet hus hos P4 Jönköping med anledning av radiokanalens 40-årsjubileum. Bland annat bjöds det på rundvandring i byggnaden, där man bland annat kunde se Hasse Pettersson livesända i studion. På innergården fanns det fika, tipspromenad och livemusik.

– Bara på den första timman har det varit hundratals personer här. Det är kul att möta lyssnarna, säger Karin Malmsten, som befinner sig utanför entrén för att hälsa alla besökare välkomna.

Hon har varit med sedan radiokanalens start för 40 år sedan. Vid årsskiftet går hon i pension.

– Jag har gjort allt. Allt från att sända sport från Formel 1 i Anderstorp till att sända radiogudstjänster i 25 år. Nu är jag publikredaktör. Jag tycker att det är snyggt så här innan jag ska gå i pension.

Malmsten berättar att hon tycker att teknikutvecklingen utgör den största skillnaden under radiokanalens 40 år. En annan stor skillnad är att kanalen har ökat sin sändningstid.

– Men det som jag tycker är intressant och det som har gått som en röd tråd genom de här 40 åren är att vi har lyssnarkontakt. Vi hade en devis i början som hette ”var de röstsvagas röst i samhället”. Det är en sak som jag tycker har följt med genom alla 40 år. Vi har aldrig övergett att vara lyssnarnas röst.

“Det svåraste jag har gjort”

– Något som jag gjorde som var bland det svåraste jag har gjort, det var när jag direktsände gudstjänsten när påven var i Lund i höstas. Jag direktsände i P1 och kommenterade det som en sportsändning. Det var mycket förberedelser och kämpigt, men roligt.

Lär du dig fortfarande nya saker?

– Det gör man varje dag i det här jobbet. Framför allt lär man sig att vi människor har så mycket att berätta. Det finns inga ointressanta människor. Många säger att ”jag har ingenting att prata om”. Men så pratar man med dem i fem minuter, och då har alla människor någon historia att berätta.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load