Temabild Foto: Wikipedia Commons

Skulle döda med yxa- får åtta månaders fängelse

Tre män tog sig in i två bostäder och hotade att döda en av dem med yxa och metallrör. Nu döms två männen till åtta månaders fängelse för grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott. Men den tredje mannen frikänns helt och hållet. 

I slutet av november tog sig tre män in i en kvinnas bostad i Kortebo. Två av männen ska ha tagit sig in genom att ha förstört dörrar och fönster. De skulle ha haft till avsikt att skada kvinnan som bodde i bostaden.
Den tredje mannen tog sig aldrig in i bostaden, utan höll istället vakt utanför.

Samma datum härjade de tre männen igen, denna gång genom att hota en man med yxa och metallrör.
Männen ska ha försökt ta sig in i en mans bostad med både metallrör och yxa. Mannen blev rädd och stängde in sig i ett rum för att skydda sig. Samtidigt som mannen tog sig in i rummet och gömde sig, hotade männen med att de skulle döda eller skada honom. 
Händelsen ska som i fallet tidigare ha ägt rum i Kortebo. 
Precis som i fallet tidigare samma dag, var det den ene mannan som höll utkik medan de andre två försökte ta sig in i hemmet.

Männen åtalades sedan i mellandagarna och idag, torsdag 14.00 föll domen över de tre männen som hela tiden har nekat till samtliga brott.

Två av de tre männen dömdes under torsdagen i Jönköpings tingsrätt till åtta månaders fängelse för grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott.
Den tredje mannen frias helt och hållet från brotten. 

Den ene mannen som döms till åtta månaders fängelse har libanesiskt medborgarskap.

 

 

-----

No more pages to load