Zoran Radovanovic / Tingsrätten i Jönköping Foto: Polisens förundersökning / Emeli Appelberg Brandskadat rum i Norrahammarsvillan efter röjning, och flyttade möbler. I bilden  har plats där Inge påträffats markerats. Foto: Polisens förundersökning Blodbesudlat område på golvet vid sängens kortända Foto: Polisens förundersökning Bilden visar basebollträ under soffan i Norrahammarsvillan. Foto: Polisens förundersökning Inre hall på nedervåningen i villan i Norrahammar, i bilden har placering av flaskor med tändvätska markerats Foto: Polisens förundersökning Räkmackorna som han tog med för att bjuda paret i Norrahammar på innan han mördade dem Foto: Polisens förundersökning Foto: Polisens förundersökning Här köper han tändvätskan på K-Rauta för att sedan sätta villan i Norrahammar i brand Foto: Polisens förundersökning Foto: Polisens förundersökning Han bjud förutom räkmackorna även på Champagne Foto: Polisens förundersökning Sommarstugan i Hökensås där paret hittades döda efter att huset hade brunnit ner till grunden Foto: Polisens förundersökning

Livstid för morden i Norrahammar och Hökensås

Det blev alltså livstids fängelse för Zoran Radovanovic från Bankeryd som slog ihjäl ett par i Norrahammar och i Hökensås och sedan tände eld på fastighetern. Han döms också för en rad bedrägerier då han bland annat ska ha lurat 17 personer på omkring 5 miljoner kronor.

14.00 idag, tisdag meddelades den dom som har väckt stort intresse i media och för privatpersoner runt om i Sverige.
Dubbelmördaren, mordbrännaren och bedragaren, Zoran Radovanovic 52 år från Bankeryd meddelades idag att han får ett straff som innebär livstid. 

FÖLJ DOMEN HÄR – 11,6 miljoner och livstid

Åtalad på flera punkter
Radovanovic har stått inför rätta för fyra mord, grov mordbrand och grovt bedrägeri, alternativt grov förskingring eller grov trolöshet mot huvudman och han har erkänt två av morden.

Helt unikt
Det beskrivs som ett helt unikt fall, något som den välkände kriminologen Leif GW Persson väl har understrukit. 
Brotten är unika då det är första gången i svensk historia som någon fälls för fyra mord där pengar är motivet.

Kall mördare
Åklagaren Pernilla Törsleff har beskrivit Radovanovic som en hänsynslös mördare som noga har förberett morden med inköp av bland annat tändvätska, basebollträ och kofot inför morden hemma hos paret i Norrahammar. 

Förskingrat över 5 miljoner
Radovanovic har förutom dubbelmord och mordbrand lurat 17 kunder på över 5 miljoner kronor.

På bank i Schweiz
Till skillnad från de 17 lurade kunderna, så har de döda parens pengar hamnat på ett konto i Schweiz. Och banken i Schweiz har fortfarande inte gett svar på om det verkligen är 52-åringen som kontrollerar kontot dit överföringarna gått, och heller inte om det finns några pengar kvar. Och svaret är en viktig bit för motivet till morden.
Radovanovic hävdar att han inte har med vare sig investeringarna eller kontot i Schweiz att göra.

I stundens hetta
Han har erkänt att han mördat paret i Norrahammar, men menar att det var en desperat gärning i stundens hetta, där gammat groll var orsaken.
Det andra paret i Hökensås nekar han till att ha mördat, och frågan i dag är om rätten dömer honom mot hans nekande.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load