Presentation av domen Foto: Mattias Landström Presentation av domen Foto: Mattias Landström Presentation av domen Foto: Mattias Landström Presentation av domen Foto: Mattias Landström Presentation av domen Foto: Mattias Landström Presentation av domen Foto: Mattias Landström Presentation av domen Foto: Mattias Landström

Ska betala 11,6 miljoner i skadestånd

Zoran Radovanovic från Bankeryd som slog ihjäl ett par i Norrahammar och i Hökensås och sedan tände eld på fastigheterna döms till livstids fängelse. Han ska nu betala en totalsumma på drygt 11,6 miljoner kronor till de 32 målsägande.

Han döms för fyra mord, två fall av grovt mordbrand och 36 fall av grovt bedrägeri. 

– Tingsrätten har funnit att Radovanovic hade ett ekonomiskt motiv bakom morden i Norrahammar, säger Jan Josefssons, rådman och en av ordförandena i fallet. 

Han ska enligt domslutet även haft ett ekonomiskt motiv bakom dubbelmordet i Hökensås.
Radovanovic har hela tiden nekat till dubelmordet och mordbranden i Hökensås, men trots detta finner rätten att det är han som är gärningsmannen.

Grovt bedrägeri
Tingsrätten har gjort bedömningen att han avsiktligt har lurat flera på pengar. Därför döms han för grov bedrägeri och i det i 36 fall.

Då han har begått fyra mord och där det förekommer försvårande omständigheter, döms han till livstids fängelse för de brott han har begått. 

Radovanovic har vid psykiatrisk undersökning visat att han inte lider av någon psykisk störning och därmed är livstidsfängelse det rätta, menar tingsrätten. 

Skadestånd på flera miljoner
Han ska förutom att avtjäna sina straff, också betala ett enormt skadestånd på över 11,6 miljoner till 32 målsägande.

Zoran Radovanovic ska stanna kvar i häkte till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load