Foto: Stefan Schweihofer

Apelsinbråk gick upp i hovrätten- mannen hann dock avlida

En äldre man fick en apelsin på sig av misstag och en hets diskussion inleddes och avslutades först när mannen som fick apelsinen på sig hotade med att “snitta” en person. Ärendet gick till tingsrätten och den äldre mannen dömdes. Fallet gick sedan vidare till hovrätten, men mannen han avlida innan domen där föll. 

En man i 60-årsåldern befann sig utanför kassorna på Ica Maxi när han fick en apelsin på sig, det av en kvinna ur ett sällskap som sparkade bort den när den låg på marken. Mannen som fick apelsinen på sig blev upprörd och konfronterade kvinnan som hade sparkat på frukten som sedan träffade honom.
Mannen uttryckte sig illa och det uppstod en diskussion mellan honom, kvinnan med apelsinen och ytterligare två ur sällskapet med apelsinpersonen. 

Var alkoholpåverkad
Utanför matbutiken började mannen i 60-årsåldern att skälla på sällskapet och en av dem gick fram till mannen och bad honom sluta. Då sa mannen, som var alkoholpåverkad vid tillfället att han skulle “snitta” mannen som kom fram och bad honom sluta skrika.

Fälldes i tingsrätten
Fallet ledde till rättegång och i tingsrätten fälldes mannen i 60-årsåldern och påföljden blev att han skulle betala dagsböter till en totalsumma av 28 000. Dessutom tvingade han betala 5 000 kronor i skadestånd till den man han hotade med att “snitta”.

Hovrätten avslog
Mannen i 60-årsåldern avled strax efter tingsrättsdomen och hans dödsbo hade yrkat på att han inte skulle vara skyldig att betala ut de 5 000 kronorna i skadestånd till mannen han hade hotat.
Detta sa dock hovrätten nej till i dagarna. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load