Skaraborgs tingsrätt Foto: Wikipedia Commons

Åtalen skjuts upp för femte gången

De män som greps efter att ha odlat en stor mängd cannabis i Skaraborgs län får sina åtal uppskjutna för femte gången. Det för att förundersökningen inte kan slutföras inom föreskriven tid. 

Narkotikaodlingen hittades i Skaraborg i början av november 2015 och i samband med upptäckten grep polisen sex personer, fyra från Eksjö och två från Jönköping. De är samtliga misstänkte för grovt narkotikabrott då polisen misstänker att männen under en längre tid har odlat cannabis i en industrilokal.
Två av de sex männen släpptes sedan, men misstankarna kvarstod.

Under en längre tid har fyra av de sex männen suttit häktade. Åtalet mot dem skulle ha väckts redan den 19 november men sköts upp till den 3 december, men även då sköts det upp och skulle istället väckas den 7 januari. Men så blev det inte. Ytterligare en gång sköts det upp och åtalets ska istället väckas den 21 januari. Men nu flyttas det fram ännu en gång och det till den 4 februari. 

Anledningen till de ständigt uppskjutna åtalen är att delar av förundersökningen är inte klar och man väntar fortfarande på analysresultaten gällande bland annat fingeravtryck och DNA, samt för förhör med misstänkta och övriga personer i ärendet.

De fyra männen blir kvar i häktet i Mariestad.

-----

No more pages to load