Den unge mannen var kurir Foto: Pixabay

Fick 3 års fängelse för innehav av 12 kilo cannabis- överklagar nu

Precis före jul dömdes en 21-årig man, som agerade kurir för grovt narkotikabrott då han hade 12 kilo cannabis i en bil han körde. Påföljden blev tre års fängelse, men nu överklagar den unge mannens advokat och hänvisar till liknade fall i Högsta domstolen.

Den 20 november stoppas en ung man på E4 i höjd med Trafikplats Ljungarum. Den unge mannen som är 21 år gammal färdas i en hyrbil och i bilens bagage finner man omkring fem kilo cannabisharts och sju och ett halvt kilo cannabis. 

Fick ett erbjudande
21-åringen hade skulder efter att ha spelar bort pengar på kasinon i Malmö och tog lån efter lån, men det ledde till större ekonomisk knipa. 
Han fick därför ett erbjudande av ett gäng kriminella att bli av med sina skulder om han utförde ett jobb åt dem.

Visste inte vad det var
Den unge mannen förstod att de rörde sig om något kriminellt, men visste inte vad det var han skulle transportera. Han körde en bil full med cannabis och stoppades när han kom till Jönköping och greps av polis då de fann narkotikan. 

Är inte grovt
21-åringen åtalades och den 21 december fälldes han i Jönköpings tingsrätt för grovt narkotikabrott och påföljden blev tre års fängelse. 
Mannens advokat överklagar nu domen till hovrätten och hänvisar i överklagandet till liknade fall som har gått upp i Högsta domstolen. Advokaten menar att brottet inte borde ses som grovt.

-----

No more pages to load