Nu skall Naturbruksgymnasiets stall på Riddersberg rivas till förmån för ett nytt. Foto: Hans Järeby

Nu rivs skolrucklet – klart med ny satsning för 28 miljoner

Tenhults Naturbruksgymnasium är i behov av ett nytt modernt stall på Riddersberg. Det är för dålig arbetsmiljö för personal och elever. Regionfullmäktige sade ja till ett nytt stall för en kostnad på drygt 28 miljoner kronor.

I april månad börjar man riva det gamla stallet som från början är en gammal ombyggd mjölkladugård som Naturbruksgymnasiet byggt om till stall med 30 platser för trav- och ridhästar.

– Det är ett gammalt, omodernt, kallt, dragit och tungarbetat stall med dålig arbetsmiljö. Det finns inga skötselplatser för hästar och ingen undervisningslokal. Med det tryck vi har på utbildningen måste vi helt enkelt ha ett nytt, säger Ola Lundmark på Tenhults Naturbruksgymnasium.

Med ett helt nytt stall får man omklädningsrum för personal och elever, undervisningslokaler, skötselplatser för hästar och det blir därmed mer lättarbetat och allt på ett ställe. I dag har man plats för 30 trav- och ridhästar och antalet stallplatser blir detsamma i den nya moderna stallanläggningen.

– Nu har vi undervisningslokal i det intilliggande ridhuset, men det är inte så optimalt. Vi har 75 elever och vi måste kunna erbjuda dem en attraktiv utbildning i moderna lokaler, säger verksamhetschef Ola Lundmark.

På skolan har man idag möjlighet att ta emot ytterligare ett tiotal elever och det är det man strävar efter att fylla samtliga elevplatser. Den nya stallanläggningen kan stå klar om allt går som det ska i senare delen av hösten 2018. Det nuvarande stallet börjar man riva i slutet av april.

– Med nytt modernt stall har vi en modern anläggning och därmed en attraktivare utbildning. Under rivnings- och byggtiden påverkas ridverksamheten, då tillgången till ridhuset blir begränsad på grund av att vi behöver använda det för tillfällig uppställning av hästar och material, säger Ola Lundmark.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load