Pojke knivskuren på tågstation

Polisens utredning om knivdådet vid Nässjö tågstation under söndagskväll fortsätter. Brottsoffret är en kille i tonåren från Vetlanda.

Den 17-årige Vetlandapojken befann sig utanför Nässjö C igår söndag kväll vid 17:30-tiden. Då blev han enligt polisens uppgifter påkörd av en cyklist. Cyklisten var den 14-årige Nässjöpojke som nu misstänks för grov misshandel.
”Det uppstår tjafs mellan de här två och 14-åringen drar kniv”, säger polisens presstalesman Lars Johansson till Höglandsnytt.
17-åringen blir knivskuren, enligt polisen en rispa med blodvite som följd. Vetlandapojken fick förband av polispatrullen som var först på plats. Därefter fördes pojken med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. Hans skador var inte livshotande och polisen har kunnat genomföra ett inledande förhör redan på brottsplatsen.

Den misstänkte fanns då inte på plats utan hade försvunnit. Han jagades av polis genom Nässjö under kvällen och hittades efter kl 19 vid Höglandssjukhuset i Nässjö.
Eftersom pojken bara är 14 år och knappt sex månader gammal och därmed inte straffmyndig släpptes han efter förhör.

Enligt polisens uppgifter och enligt uppgifter till Höglandsnytt befann sig ett antal personer på brottsplatsen. Det är oklart vilken roll alla hade.
”Men det är ändå bara de här två som varit involverade i bråket”, säger Lars Johansson.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load