Temabild, bilden har inget samband med artikeln. Foto: Pixabay

Ignorerade vägbom- cyklade förbi skarpladdad granat på militärens övningsfält

För en tid sedan ignorerade två cyklister förbudsskyltar och cyklade igenom en skjutövning av militären på ett övningsfält. 

Cyklisterna cyklade förbi en nedfälld vägbom med förbudsskyltar och cyklade igenom övningsfältet Ränneslätt i Eksjö. Garnisonen i Eksjö uppmanar nu allmänheten för att inte vistas på övningsfältet utan att man uppmärksammat tider för skjutövningar, skriver SVT Nyheter Jönköping. 

Skarpladdad granat som skulle detoneras
Cyklisterna har på sin färd genom övningsfältet passerat väldigt nära en skarpladdad granat och därmed utsatt sig själva för livsfara. Det var ren tur att ingen allvarligt inträffade. Detta uppger regementschef Patrik Ahlgren för SVT Nyheter Jönköping. 

Varningar för allmänheten
Varningsskyltarna sitter tätt kring övningsfältet Ränneslätt. Förutom informationstavlor med tider för övningarna sprids öven informationen via flertalet hemsidor. Det är tillåtet för allmänheten att röra sig i området när det inte pågår övning. 

Okända cyklister
Cyklisterna har inte identifierats och det är oklart av vilken anledning de valde att passera den nedfällda bommen med förbudsskyltar och tider för övningar. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load