Temabild Foto: Gratisbild

Kladdkakefallet serveras i hovrätten

Kladdkakemålet som det har kommit att kallas överklagas och kommer att hamna i hovrätten. Det efter att den dömde köksmästare dömdes för vållande till kroppsskada har överklagat den dom han fick i Eksjö tingsrätt. 

Sommaren 2014 skulle en kommande student tillsammans med skolkamrater ha en studentbal för fira att de snart skulle ta studenten. Därför gick de och åt på Eksjö Stadshotell och den dåvarande 18-åringen hade tydligt förklarat för restaurangpersonalen med hjälp av en lista på allt han inte tålde. Han fick veta att han skulle ha fått en fruktsallad, men när kladdkakan istället kom in frågade han om han kunde äta den, något som personalen sa att han kunde.

Bristande blodkärl
Studenten blev medvetslös och fick föras till sjukhuset och hade också bristande blodkärl på halsen. Därefter anmäldes kökschefen och den unge mannen krävde ett skadestånd på 30 000 kronor då han blev liggandes på sjukhuset och inte kunde följa med på klassresan.

Vill bli friad helt
Det ledde till rättegång och köksmästaren fälldes i december för vållande till kroppsskada och dömdes till att betala 30 dagsböter och ett skadestånd på 2 000 kronor. Men nu överklagar köksmästaren via sin advokat, men anledningen till överklagan har fortfarande inte framkommit, inte mer än att köksmästaren vill bli friad helt och hållet. 

Upp i hovrätten
I och med överklagan hamnar nu det kallade kladdkakefallet i Göta hovrätt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load