Det här är skylten mannen bar på bröstet medan han sålde narkotika Foto: Andreas Rosendahl

Knarklangare påstod sig komma från polisen

Polisen var med om något alldeles speciellt när de grep en man som sålde narkotika. Mannen bar nämligen en egendomlig skylt som kunde tolkas som att han hade fullständiga rättigheter att sälja narkotika- nästan.

Det var 2009 som polisen på Höglandet grep en man misstänkt för bland annat försäljning av narkotika.
När de grep mannen kunde polisen se att han bar en skylt på bröstet där det stod; “Rikspolisstyrelsen, polisens verksamhetsstöd, Sälj och Marknad, handel med narkotika”
– Jag har den här skylten i mitt skåp, jag har sett den vare dag sedan 2009, berättar Andreas Rosendahl vid polisen på Höglandet som har publicerat bilden på polisens Facebooksida. 

Känd sedan tidigare
Polisen tyckte att det var kul att mannen som sålde narkotika bar denna skylt och kunde inte dra sig från att skratta.
–  Narkotikaförsäljning är ju brottsligt och det finns inget roligt eller positivt med det. Men det gick inte att missta honom på något sätt för att vara polis. Han är känd av oss sedan tidigare, säger Rosendahl.

Fel men roligt
Mannen fördes till polishuset och stod misstänkt för innehav och eget bruk av narkotika. Men egentligen begick han ytterligare ett brott.
Han utgav ju sig för att arbeta för polisen, vilket är ett brott.
För det är är nämligen olagligt att utge sig för att arbeta inom en viss yrkeskategori där arbetet i sig kräver att man har genomfört en utbildning och sedan givits en giltig legitimation för att praktisera yrket.
Du kan alltså inte utge dig för att vara exempelvis läkare eller polis, då dessa är exempel på yrken där det kräver att du är legitimerad.
– Hur fel det än är att sälja narkotika, så var det här en rolig grej, säger Rosendahl. 

Visade för kunderna
Men den påhittiga mannen som tillverkade en skylt och utgav sig för att arbeta vid polisen åtalades inte för föregivande av allmän ställning. 
– Han använde det som en humoristisk grej för att visa för sina kunder, säger Rosendahl. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load