Temabild Foto: Jan Macarol

Trodde han fick köra bil

Den sista februari 2015 satte sig en man i bilen och körde på länsväg utan att han hade rätt till det, då han sedan tidigare är dömd för grov olovlig körning. Men mannen själv trodde bestämt att han absolut fick köra, det efter ett samtal han hade haft med Transportstyrelsen. 

En man i 50-årsåldern körde en personbil och stoppades när han färdades på länsväg 127 Värnamo. och åklagaren menade att det var ett grovt brott då han är dömd sedan tidigare för grov olovlig körning. Men mannen själv nekar helt till brott och förklarar det genom att säga att han hade tillåtelse. 

Talade med myndigheten
I förhör har mannen uppgett att han har talat med en person på Transportstyrelsen. Enligt den personen skulle han få köra bil efter årsskiftet 2014/2015 eftersom hans körkort inte längre är återkallat.
Mannen själv kan inte minnas med vem han pratade med på Transportstyrelsen.

Förstod inte
Av det åberopade beslutet från Transportstyrelsen som mannen fick i mars 2014 står det att hans körkort hade återkallats till och med den 8 december 2014.
Det framgår också i beslutet att han efter spärrtiden måste ansöka om nytt körkort för att få köra igen. Något som han själv inte förstod.

Förefaller osannolikt
Tingsrättens bedömer att det är osannolikt att mannen ska ha talat med en person på Transportstyrelsen som har sagt att det är okej för honom att köra bil.
Rätten menar också att han borde känna till hur det går till för att få körkorten tillbaka, då han sedan tidigare är dömd för grov olovlig körning.

Ses som grovt
Eftersom han tidigare har dömts för olovlig körning betraktade rätten att mannen ska dömas för grov olovlig körning. 
Påföljden är att han får betala dagsböter 70 å 50 kronor. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load