Temabild Polishuset Jönköping, bilden har inget samband med artikeln. Foto: Mattias Landström

Mördade man med 22 knivhugg- åtalas nu

En 20-årig man men rötter i Värnamo åtalas nu för att ha mördat en 25-åring med flertalet knivhugg. 

När den åtalade mannen var dryga 18 år var han med vid två våldsamma rån i Värnamo och dömdes för dessa till fängelse. Tingsrätten påpekade vikten av att mannen kom i rehabilitering så han kunde få plötsliga utbrott av aggressivitet, skriver Värnamo Nyheter.  I domen från tingsrätten skriver man att pojken haft en bristfällig skolgång, växt upp under svåra förhållanden och kan ha varit barnsoldat. Han konstaterades även tyngas av drogproblem. 

Anhölls i oktober
Mannen anhölls i oktober misstänkt för ett brutalt mord på en 25-årig man som skedde i Borås. Ytterligare två personer står åtalade för medhjälp till mordet. Sedan den 3 november mannen i förvar i Borås i väntan på rättegång. Mordet ska ha skett i slutet av oktober 2015. 

Nära koppling till Värnamo
Värnamo Nyheter uppger vidare att den mordmisstänkte mannen fortfarande har nära koppling till Värnamo genom vänner och familj. Han skulle även börjat studera i Värnamo. 

Pengaskuld
Mordet tycks bottna i en pengaskuld. Både den misstänkte mördaren och mordoffret stod utomhus och rökte hasch när något hände. Enligt vittnen gav sig den misstänkte sig på 25-åringen. Rättsläkaren kunde senare konstatera 22 sår på hals och bål och ytterligare sår i huvudet samt på armar och lår. Skadorna är både stick- och skärsår och en stor kökskniv användes vid överfallet. 

Kroppen hittades dagen efter
Det var dagen efter överfallet som kroppen hittades av en person som i sin tur larmade polisen. Efter omfattande telefonavlyssning kunde polisen gripa de tre män som nu sitter anhållna. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load