Foto: Emma Krantz

Vännerna trodde på vad Periscope visade

Under en viss tid hade vänner och bekanta börjat ifrågasätta den relation de hade till flickan då de hade läst på sociala medier om vad hon egentligen tyckte och tänkte om dem. Men det visade sig i ett senare skede att det de hade läst om sig själva och andra inte alls stämde. 

En 14-årig flicka bosatt i Värnamo kommun fick människor i sin bekantskapskrets att tro att hon var en oärlig och elak person. Det efter att hennes vänner och andra hon kände hade läst både det ena och andra av vad flickan hade skrivit. Saker som helt enkelt sårade dem. 

Stämde inte överens
Men det visade sig inte alls vara flickan som hade skrivit illa om folk, utan någon helt annan.
– Någon okänd person har skapat en profil i hennes namn och med en bild på henne och utgett sig för att vara den här flickan, berättar Björn Dahlbäck vid polisen i Värnamo. 

Förstod vad det var
Den 14-åriga flickans vänner kände sig vilseledda och det var under måndagen som flickan fick se att någon hade skapat en fejkprofil på Periscope och förstod varför vännerna var ledsna. 

Ses som ofredande
När flickan upptäckte att någon utgav sig för att vara henne, gjorde hon en anmälan till polisen och de rubricerar det som ofredande mot underårig flicka. 

Ingen utpekad
Flickan har ingen misstanke om vem vilka det är som ligger bakom ofredandet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load