LONA-projektet Natur- och kulturled Skillingaryd

Vaggeryds kommun har tillsammans med Götaströms Golfklubb, Vaggeryds hembygdsråd, Skillingaryd/Vaggeryds ornitologiska förening och Naturskyddsföreningen tilldelats statligt stöd på 270 000 kr, efter beslut av länsstyrelsen, för LONA-projektet (Lokal Naturvårdssatsning) Natur- och kulturled Skillingaryd.

Kultur- och fritidsförvaltningen är projektägare. Pengarna kommer att fördelas över fyra år och kräver lika stor insats av kommunen och föreningarna.

Natur- och kulturled Skillingaryd handlar om att tillgängliggöra och lyfta naturvärden söder och väster om Fågelforsdammen öster om Skillingaryd. Detta är ett vackert natur- och kreationsområde som har stor potential.

Det var tack vare att Ola Hugosson tog kontakt med kommunens tidigare miljöstrateg försommaren 2015 som tankarna väcktes kring om att utveckla området också informera om områdets historia, på det sätt som Hembygdsrådet gjort i det som kallas Ekomuseum Vaggeryd.

Redan 1993 när golfbanan anlades fanns det planer för områdets utveckling. Det finns också ett servitutsavtal från 1994 som gäller området vid golfbanan, den norra delen av det aktuella området.

– Detta är ett äkta samverkansprojekt mellan föreningar och olika delar inom kommunen ger bra förutsättningar för ett långsiktigt lyckat resultat och en skötsel som kan fungera, säger Göran Svensson, chef på kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load